e
Banner

Etiketler: tehlikeli madde taşımacılığı



Ak-Kim’de ADR’ye uymayana geçit yok!



Halihazırda 6 kıtada 70 ülkeye ihracat gerçekleştiren Ak-Kim, tüm tedarik zinciri süreçlerini ADR’ye uygun olarak yönetiyor. Yılda 500 bin tondan fazla kimyasal madde sevkiyatı gerçekleştirdiklerini ve bunun %80’i ADR kapsamında tanımlanan kimyasalların oluşturduğunu belirten Ak-Kim Planlama ve Lojistik Bölüm Yöneticisi Öznur İskefiyeli, rekabetçi fiyatlar sunsalar da ADR yönetmeliğine uygun şartları taşımayan lojistik firmalarını değerlendirmeye almadıklarını söylüyor. 




Alışan’ın lokomotifi tehlikeli madde taşımacılığı



Alışan Lojistik, tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığı sektöründe büyümeye ve bu alanı büyütmeye devam ediyor. Türkiye’de kimya sektöründe faaliyet gösteren büyük sanayi kuruluşlarının uluslararası nakliye konusunda tercih ettiği en önemli lojistik firmalarından biri olduklarının altını çizen Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, mevcut ve gelecekteki yatırım planlarını da tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığının tüm boyutlarını dikkate alarak planladıklarını aktarıyor




Tehlikeli madde taşımacılığında düzenlemeler tamam top lojistik şirketlerinde



Tehlikeli maddelerin güvenli bir şekilde elleçlenmesi ve taşınmasını sağlayacak temel hukuki düzenlemelerin yapılarak uygulamaya konulduğunu, eğitim, sertifikasyon ve denetim alanında ise önemli çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayan Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdür Vekili İzzet Işık, “Lojistik firmalarımızın iş süreçlerini ve yönetim anlayışını tehlikeli madde lojistiğinin gereklilikleri ışığında yeniden dizayn etmesi gerekmektedir” diyor. 




İTT Logistics yenilikçi çözümler peşinde!



İTT Logistics likit kimyasal ve tehlikeli madde taşımacılığında katma değeri yüksek kombine çözümler sunuyor. Likit kimyasal ve tehlikeli madde taşımacılığında “işinin ehli” olduklarını belirten İTT Logistics Genel Müdürü Muhammet Çil, bu alana dönük araç ve şube yatırımının yanı sıra yeni bir teknoloji üstünde çalıştıklarını açıklıyor. 




Gökbil, Avrupa’da rüştünü ispatladı sırada Ortadoğu ve BDT var



Avrupa taşımalarında kimya endüstrisinin en yakın partneri konumunda olan Gökbil, başarısını yeni pazarlara taşımaya hazırlanıyor. Hollanda’da açtığı ofisle Avrupa kimya endüstrisiyle doğrudan temas içine giren şirket, Barcelona ve Dubai’de ofis açmak için çalışma yürütüyor. Gökbil Genel Müdürü Kaan Kulga, güçlenmeye öncelik verdikleri pazarları Ortadoğu ve BDT ülkeleri olarak açıklıyor. 




Aktifsped yönünü Ortadoğu’ya çevirdi


Yayın: 23-08-2017
Kategori: Karayolu

Uzun yıllardır işbirliği içinde olduğu Hoyer’e 2012’de çoğunluk hissesini satan Aktifsped, Türkiye’de kimyevi madde lojistiğinde rekabete yön veren güçlü bir marka haline geldi. Global ve yerel üreticilerden, nihai kullanıcı konumundaki sanayi firmalarına, tehlikeli kimyasalların ticaretini yapan büyük distribütörlere kadar uzanan güçlü bir müşteri portföyü oluşturan şirket, iç piyasada hacmi arttırmaya odaklanırken, yurtdışında da başta İran olmak üzere, Ortadoğu pazarında daha fazla pay almayı hedefliyor. 




Lojistik ihracatın kimyasını düzeltiyor


Yayın: 28-08-2017
Kategori: Kimya

Türkiye kimya sektörünün ihracatta daha iyi bir noktaya gelmesinde lojistiğin en önemli sektörlerden biri olduğunu vurgulayan İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, taşımalarda ise en önemli hususun maddenin yapısal tehlikesi çerçevesinde sınıflandırılması olduğunu söylüyor.




Reysaş en zor ve tehlikeli alanı seçti!



Son yıllarda akaryakıt taşımacılığının yanında çok daha fazla uzmanlık, özel ekipman, bilgili personel gerektiren bir alan LNG ve CNG taşımalarına yoğunlaştıklarını belirten Reysaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rasih Boztepe, “Bu alan için verimlilik artıran ve taşıma maliyetlerini düşüren, farklı taşıma ekipmanları ile yeni taşıma modelleri oluşturma çalışmaları yapıyoruz” dedi.




Alışan’dan sürücülerine Ekonomik ve Güvenli Sürüş Eğitimi



Özellikle yanıcı madde taşımacılığında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olan Alışan Lojistik, eğitim konusunda sektördeki öncü konumunu verdiği eğitimlerle kanıtlıyor. Alışan Lojistik, son olarak uzman eğitmen eşliğinde filosuna yeni katılan MAN marka araçların güvenli sürüş ve araç tanıtımı uygulamasını gerçekleştirdi.




Küçükler Taşımacılık filosuna 35 adet Kässbohrer Akaryakıt Tankeri kattı



Akaryakıt taşımacılığının önde gelen firmaları Tırsan’ın tehlikeli madde taşımacılığındaki uzman markası Kässbohrer’e yatırım yapıyor. Bütün yatırımlarını ADR yönetmeliğine tam uyum kapsamında gerçekleştiren ve bu alanda öncü olmayı hedefleyen Küçükler Taşımacılık Akaryakıt ve Madeniyağlar da filosuna 35 adet Kässbohrer Akaryakıt Tankeri kattı.